Om Parken

Pärlan vid Barken

Söderbärkeparken – Folkets Hus – Aktivitetshallen, ligger vid Barken strand i centrala Söderbärke. Denna pärla ligger i en sluttning mot vattnet med det genuina Folkets Hus närmast byn. Vi kan erbjuda idrottshall, större och mindre lokaler för fest och konferans/kurser och naturligtvis Parken för uthyrning till privatpersoner/föreningar/företag. Vid Folkets Hus finns det en stor parkeringsplats för besökande. I Parken finns:

  • Stora scenen, där det har huserat stora band så som Björn Afzelius och Mikael Wiehe, Jerry Williams, The Ark, Backyard Babies och inte minst The Hives, som var här 2006. Publikrekordet är 3 397 besökare! Rekordet togs den 13 maj 2023 då ICA-Johan Högdahl anordnade Kalaset.
  • Den traditionella åttkantiga dansbanan från förr, har det varit många som har svängt sina lurviga och mindre lurviga ben till toner av både kända och mindre kända dansband.
  • Serveringen, där man till sommaren kan få sig en öl, ett glas vin eller läsk och lite mat att stoppa i sig. Kanske lite musik men framförallt en fantastisk miljö!
    Välkommen!

Båthamnen

För de som färdas med båt har vi en välbyggd gästhamn med plats för
många båtar som har med sig sitt eget ankare. Vi erbjuder möjligheter till dusch för en låg kostnad och toaletter finns nere i hamnen. Viken heter Parkviken på sjökortet och GPS koordinaterna är: 60°04 N, 15°33 E. Varning för oprickat grund vid bryggans östra del!

Det är ca 300 m till ICA och ca 1 km till närmaste bensinmack.

Kommentarer inaktiverade.