Arrendator till serveringen sökes!

Föreningen Söderbärkeparken söker inför kommande sommarsäsong, 2024, en arrendator som vill driva serveringen i Folkets Park. Vi hoppas få kontakt med en idérik entreprenör som brinner för att hjälpa oss att skapa trevlig verksamhet i en av Sveriges finaste folkparker.

Detta söker vi i grunden:
Tidsperiod: 1 maj – 30 september men minst öppet 14/6 till den 18/8 (sommarlov och semesterperiod).
Öppettider: 11 – 17 dagtid minst 6 dagar per vecka med lördagar och söndagar inkluderade. 4 – 6 kvällar under säsongen öppet kl 18 – 00.
Alkoholtillstånd ska finnas.

Information om Söderbärke Folkets Park, känd som ”Pärlan vid Barken”:
Folkets Park ägs av Smedjebackens kommun och 100% av driften ligger hos Föreningen Söderbärkeparken som nu söker arrendator.

”Pärlan vid Barken”- Söderbärkeparken är belägen vid sjön Barkens strand i centrala Söderbärke. Denna klassiska folkpark ligger i en sluttning mot vattnet med bedårande utsikt. Det genuina Folkets Hus ligger närmast byn. Vid entrén finns en stor parkeringsplats för besökande. Anläggningen är handikappvänlig. Gästbrygga finns i omedelbar anslutning till Folkets Park. Det är ca 300 m till byns matvaruaffär och ca 1 km till närmaste bensinmack.

I Parken finns:

  • Stora scenen som har hyst folkkära artister som Jerry Williams, The Ark, Backyard Babies och The Hives. Publikrekordet på 3 397 besökare slogs den 13 maj 2023 då ”ICA-Johan” Högdahl anordnade ”Kalaset” i samband med sin 50-årsdag varvid söderbärkeborna och många tillresta kunde njuta av Thomas Di Leva, Uno Svenningsson och Klara Hammarström. Tidigare publikrekord innehades av Mikael Wiehe och Björn Afzelius samt Flamingokvintetten.
  • Den traditionella åttkantiga dansbanan från förr; här har många dansglada svängt sina lurviga och mindre lurviga ben till toner av både kända och mindre kända dansband.
  • Serveringen, där man till sommaren ska kunna få sig en öl, ett glas vin eller läsk och en bit mat. Kanske även bjudas på lite livemusik men framför allt en fantastisk miljö. Serveringen är utrustad med kyl, frys, spis och stekhällar.

Vi tänker oss ett erbjudande dagtid med servering av lättare lunch liksom fika och glass.

Erbjudande kvällstid: Servering av tillagad mat liksom försäljning av alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker.

Samarbete förutsätts med befintliga aktörer (föreningar, kulturentreprenörer och andra). Vi ser gärna förslag på spännande evenemang liksom temakvällar.

Möjlighet ska finnas att ta emot och handleda feriearbetare (skolungdomar). Kommunen har det juridiska arbetsgivaransvaret.

Arrendatorn ska ansvara för och sköta serveringen i parken som sin egen.

Frågor och förslag på upplägg skickas till info@soderbarkeparken.se.

I upplägget bör förslag på meny, eventuella aktiviteter och idéer kring ekonomisk lösning presenteras.

Föreningens ordförande Jonas Källman kan kontaktas för visning av parken på telefon 0738-481493.

Föreningen Söderbärkeparkens styrelse kommer löpande att träffa intressenter och vi förbehåller oss rätten att tilldela arrendet till den aktör som vi anser bäst uppfyller våra förväntningar på att bidra till en levande Folkets Park, även med hänsyn tagen till existerande bokningar i Parken, som PRO:s fredagsdanser.

Sista dag att inkomma med intresseanmälan är 2024-02-15

Söderbärke

Styrelsen för Föreningen Söderbärkeparken

Kommentarer inaktiverade.